<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://q.quora.com/_/ad/8fb78ae898f448e9b008c905098c9da9/pixel?tag=ViewContent&amp;noscript=1">

Alles wat u moet weten over Google Shopping Feed Types

  • Welk type feed moet ik verzenden?
  • Wat zijn de technische vereisten?
  • Wat zijn de feedspecificaties voor iedere feed?
  • Hoe vaak moet iedere feed geüpdatet worden?
  • Wanneer gebruik ik welke feed?

Al deze vragen, en meer, worden hieronder behandeld.

 

Google Merchant Center Feed

Belangrijkste doel: Dit is de hoofd-feed die alle informatie bevat omtrent uw productcatalogus en wordt verzonden naar het Google Merchant Center. Het moet worden geupload in een .XML of .TXT-formaat.

In deze Google Shopping-feed zijn de volgende velden verplicht: id, titel, beschrijving, link, afbeeldingslink, prijs, staat, beschikbaarheid, merk en google_product_categorie.

Google Shopping Merchant Center Feed Specificaties.

Voor verkopers van kleding zijn er meer vereiste velden: leeftijdscategorie, geslacht, kleur, maat, materiaal en patroon.

Google Shopping Merchant Center Feed Specificaties voor Kleding.

Voordat u de feed maakt, kijkt u dan vooral naar de uitgebreide lijst met vereiste en optionele velden. Dit is de veiligste manier om er zeker van te zijn dat de feed klopt met alle vereisten die Google eraan stelt.

Het is belangrijk dat alle producten die een Global Trade Item Number hebben dat is toegekend door de producent, dit GTIN-nummer ook in de feed vermeld wordt.

Hoe vaak moet u feed updates verzenden aan het Google Merchant Center? Men vereist minstens een maal per maand, maar we adviseren u om minstens een dagelijkse update te versturen. Als u feed vaak wijzigt, dan kunt u overwegen om het tot 4 keer per dag te uploaden.

 

Google Online Inventaris Product Update Feed

Doel: Verstuur regelmatig updates betreffende prijs en inventaris aan het Google Merchant Center.

De online inventaris update feed voor producten stelt verkopers in staat om prijzen, beschikbaarheid en verkoopprijs voor items die eerder zijn verzonden bij te stellen, via de normale Google Merchant feed.

De online inventaris update feed is een handig middel als de prijs of beschikbaarheid van de producten regelmatig veranderen. Door het gebruik hiervan kunnen verkopers snel updates verspreidden naar hun normale feed, in plaats van het updaten van de hoofd feed.

Deze feed bevat slechts 5 velden: id, prijs, beschikbaarheid, uitverkoopprijs en effectieve data van de uitverkoopprijs. Natuurlijk moet de waarde van het product ID-veld overeenkomen met de ID-waarde van de normale Google Merchant-feed.

Google Online Inventory Product Feed Specificaties.

Online inventaris product update feeds kunnen zo vaak als nodig gedurende de dag worden verzonden.

 

Google Promoties Feed

Doel: Promotionele tekst toevoegen aan de product advertenties in Google Shopping.

Verkopers kunnen de Google Promoties Feed gebruiken om de CTR’s van hun listing ads op Google Shopping een boost te geven. Momenteel is deze dienst beschikbaar in een beperkt aantal landen: Australië, Frankrijk, Duitsland, India, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Het programma zal worden uitgebreid naar meerdere landen en u kunt nakijken op de Verkopers Promoties Pagina of uw land al aan de lijst is toegevoegd.

Om gebruik te maken van de Promoties feed moeten verkopers een Verkopers Promoties Interesse Formulier verzenden. Zodra uw aanvraag is goedgekeurd, verschijnt er een extra feed type in het GMC.

Google Promotions Feed Specificaties.

De promoties feed heeft 6 vereiste velden: promotie_id, product_toepasbaarheid, aanbiedings_type, lange_titel, promotie_effectieve_data en afschrijving_kanaal.

 

Google Lokale Inventaris Advertenties Feed

Doel: De lokale inventaris advertenties van Google zijn ontworpen om echte winkels bij te staan om direct voetverkeer naar hun winkels te dirigeren.

Lokale shoppers kunnen de online inventaris, openingstijden en routes om de winkels te bereiken bekijken. Google Local Inventory Ads zijn een fantastische manier voor eRetailers om offline verkopen significant te verhogen.

Om voordeel te halen uit de mogelijkheden die worden geboden door Local Inventory Ads, moeten verkopers 3 extra feeds maken, met daarin de lijst van alle producten die ze in de winkels verkopen.

Business informatie feed - laat de informatie betreffende alle winkellocaties zien.

Google Lokale Producten Feed - deze feed bevat informatie over de producten die u alleen in de winkel verkoopt of zowel online als in de winkel.

Google Lokale Producten Inventaris Feed - bevat voorraadinformatie en prijzen voor iedere fysieke locatie.

Google Local Product Inventory Feed Specificaties.

Het koppelen van de vier data feeds - Google Business locaties, Google Lokale Producten feed, Google Lokale Product Inventaris feed en de Google Producten feed - wordt automatisch gedaan door Google door middel van de ‘itemid’ eigenschap.

Hoe vaak zou u deze feeds moeten verzenden?

  • Lokale producten feed – minstens eens per week;
  • Lokale producten inventaris feed – minstens eens per dag.

 

Product Beoordelings Feed

Doel: Product Ratings aan de listings toevoegen om vertrouwen te wekken bij potentiële kopers en het verbeteren van verkopen.

Online shoppers vertrouwen in belangrijke mate op reviews in Google Shopping voordat ze beslissen wat ze kopen. Om ratings te laten zien bij productadvertenties moeten de verkopers de productreviews aan Google verzenden:

  • Door het uploaden van feeds aan het Merchant Center-account;
  • Door ze te laten verzenden via een review verzamelaar van een derde partij.

Wanneer de tweede optie geprefereerd wordt, dan krijgt Google de data direct van de verzamelaars en is er geen noodzaak voor de verkoper om de feed te verzenden. Echter: als reviews worden verzameld via de website van de verkoper dan is het maken van een Google Product Rating Feed noodzakelijk.

De geüpdatete feed moet minstens eens per maand verzonden worden. Als dat niet het geval is, dan kan het document mogelijk onjuiste data bevatten, die niet relevant is voor shoppers.

Als u niet voldoet aan deze eis, kan dat leiden tot het niet meer mogen meedoen aan het Product Ratings Programma.

Nog een laatste opmerking: u moet minstens 50 reviews hebben voordat ratings zichtbaar zijn op uw product listings in Google Shopping.

 

Dynamische Remarketing Feed

Doel: Retarget shoppers die een productpagina hebben bezocht of een winkelwagen hebben verlaten.

Dit zal helpen bij uw eCommerce remarketing inspanningen en u kunt aangepaste advertenties laten zien aan ‘oude’ bezoekers, gebaseerd op hun activiteit op uw website.

Er zijn een aantal stappen die u moet nemen om dynamische remarketing te kunnen gebruiken. Eerst moet u uw gewone feed naar Google Merchant sturen, in een .xml of .txt-formaat.

Optioneel kunt u een aantal extra velden aan het document toevoegen: display_ads_id, display_ads_gelijkwaardig_id, display_ads_titel, display_ads_link, display_ads_waarde, uitgesloten_bestemming, adwords_grouping, adwords_labels.

Extra velden Google Shopping Product Feed ten behoeve van Dynamic Remarketing.

Als uw feed eenmaal is goedgekeurd kunt een dynamische remarketing campagne maken via AdWords.

 

Google Fabrikant Feed

Doel: Zorgt voor meer controle voor merkfabrikanten en merkeigenaren aangaande het presenteren van hun producten aan shoppers op Google Shopping en andere Google diensten.

Met het Google Manufacturer Center kunnen fabrikanten hun aanwezigheid op Google verbeteren, door het voorzien van rijke, juiste en gestandaardiseerde inhoud aan zowel shoppers als verkopers.

Er zijn 6 vereiste velden: ID, GTIN, titel, beschrijving, afbeeldingslink en merk. U zou hier echter niet moeten ophouden. Het verdient aanbeveling om aanvullende eigenschappen in te vullen, omdat dat ervoor zorgt dat shoppers uw producten makkelijker zoeken en vinden.

Ook is het de moeite waard om te vermelden dat u test feeds kunt uploaden om zodoende mogelijke fouten te vinden en onderzoeken. Zulke feeds maken geen items die gebruikt kunnen worden voor Google Shopping resultaten.

Als laatste punt van aandacht: onthoud dat u een aparte feed moet maken voor ieder land waarin u producten verkoopt en dat u maximaal een aantal van 20 feeds per land kunt hebben.

Google Shopping is een prima kanaal om uw producten aan een groot publiek te laten zien en bovendien een manier waardoor u meer klanten kunt aantrekken.

Wij hopen dat dit artikel u helpt begrijpen welke soort productinformatie u aan Google moet versturen, afhankelijk van uw eRetail doelen.

Alles wat u moet weten over Google Shopping Feed Types

Met een enorme groei van meer dan 50% in opeenvolgende jaren is Google Shopping de ‘place-to-be’ voor alle e-commerce winkels.

Verkopers gebruiken het om hun inventaris te promoten, om kwaliteits verkeer naar hun online winkels te sturen en verkoop in zijn geheel te verhogen. In de afgelopen periode wordt de service naar alle waarschijnlijkheid nog belangrijker, omdat het uitbreidt naar 14 nieuwe landen.

Om de producten te ‘listen’ in Google Shopping, moeten verkopers productinformatie via datafeeds verzenden naar het Google Merchant Center. Gedurende dit proces komen de volgende vragen naar voren:

Written by René Bisschop

Mijn naam is René Bisschop en ik ben als Country Manager Benelux werkzaam voor DataFeedWatch. Ik ben verantwoordelijk voor het begeleiden van de forse groei van onze organisatie in deze regio. Ik houd me dagelijks bezig met het ondersteunen en adviseren van eRetailers en Online Marketing bureau's op het gebied van Data Feed Management en Feed Marketing. Met mijn zeer ruime ervaring in de online sector en als ondernemer begrijp ik de problematiek van web-winkeliers maar al te goed en heb ik een brede kennis op het gebied van Online Marketing. Ik ben graag bereid mijn kennis te delen en mee te denken, neem daarom gerust eens contact met me op.

Comments

Aanbevolen

gemaakt door    met  DataFeedWatch

Schrijf voor Ons