Amazon ASIN Nummer: Wat is het en hoe krijgt u het?

Gepubliceerd op 7-jul-2017 7:02:57 door René Bisschop

Amazon ASIN Nummer: Wat is het en hoe krijgt u het?

ASIN-nummers spelen een belangrijke rol in het beheren van de productcatalogus op Amazon. De juiste ASIN maakt uw producten niet alleen makkelijker vindbaar voor shoppers, maar beschermt uw producten ook voor namaak.

ASIN staat voor Amazon Standard Identification Number en wordt gegeven aan ieder product dat voor verkoop wordt geupload naar Amazon. Amazon gebruikt ASIN-codes om producten makkelijk te identificeren en producten die worden gezien als hetzelfde product te groeperen.

ASIN kan ook worden gebruikt om producten sneller te vinden in de Amazon catalogus, in plaats van het één voor één door honderden items te moeten bladeren.

 

Hoe krijg je een Amazon ASIN nummer?

Het vaststellen van de juiste ASIN is in het bijzonder belangrijk voor Amazon voor het laten zien van uw producten in relevante zoekopdrachten van klanten.

Unieke producten - Wanneer uw producten uniek zijn wijst Amazon u een hiervoor een uniek ASIN toe. U maakt een nieuw product in de Amazon Catalog en voorziet Amazon met de UPC of EAN-code van uw product.

Voeg een nieuw product aan Amazon toe.

Reguliere producten - Als uw concurrenten al verkopen via Amazon, dan betekent dat dat er al een ASIN is voor dezelfde producten. In dit geval moet u dan zoeken naar de juiste ASIN. Er zijn verschillende manier waarop u dit kunt doen.

  1. De simpelste manier om de ASIN te krijgen is om naar de URL te kijken. Selecteer en kopieer het ASIN-nummer, zoals weergegeven in de afbeelding hieronder:

    Amazon ASIN vinden vanuit de product-url.

  2. U kunt ook de ASIN vinden door te scrollen naar de sectie Product Details van de pagina.

    Amazon ASIN vinden vanuit de Product Details.

 

Omdat dit handmatig werk is, werken deze opties alleen als u een beperkt aantal producten in de catalogus heeft.

 

 

  1. Als u meer dan enkele tientallen producten in de catalogus heeft, dan kunt u software of tools zoals asintool.com of de ASIN lookuptool van Amazon Web Service’s gebruiken. Sommige eCommerce platformen hebben directe integraties met Amazon. BigCommerce, bijvoorbeeld, heeft een eigen gratis ASIN look-up tool die je helpen de ASIN’s sneller te vinden.
  2. Wanneer bovenstaande niet de ASIN van het product heeft opgeleverd, probeert u dan te zoeken met behulp van het UPC / EAN of verschillende beschrijvingen.
  3. Ga naar de Amazon Seller Central-pagina, selecteer Inventaris, klik op ‘Voeg een Product toe’. Deze pagina zal u helpen bij het vinden van uw ASIN.

 

Hoe ASINs te vinden in DataFeedWatch?

Bij DataFeedWatch bieden we u een handige bron die verbinding zoekt met uw Amazon verkopersaccount, ASIN-nummers downloadt en deze aan uw producten toewijst.

ASIN-nummers worden na iedere succesvolle feedupload naar ons systeem gedownload. U kunt ook het downloaden van ASIN-nummers handmatig instellen in Amazon Marktplaats-opties.

 

Amazon ASIN nummers vinden via Toon ASINs in DataFeedWatch

 

Daarnaast kunt u ASIN-nummers bekijken en bewerken door het selecteren van de ‘Toon ASINs’-optie. ASIN-nummers bewerkt door een gebruiker worden niet overschreven door het systeem.

Bovendien zijn er filters die u snel tonen voor welke producten er wel ASINs zijn toegewezen, of niet, of welke bewerkt zijn.

 

Amazon ASIN filters gebruiken in DataFeedWatch

 

Hoe benut je het ASIN-nummer?

In dit gedeelte delen we graag een aantal krachtige en handige manieren om voordeel te halen uit ASIN-nummers.

Brand Gating

Laten we eerst eens Brand Gating onder de loep nemen: de meest courante inspanning van Amazon om namaakproducten van hun platform te weren en uw merk te beschermen voor ongeoorloofd gebruik.

Onder dit nieuwe beleid moeten wederverkopers vergoedingen betalen tot wel $1500 per merk en recente en geüpdatete inkoopfacturen tonen, samen met geschreven verklaringen van de merken die u vertegenwoordigd.

Als u uw merk wilt beschermen, dan beschrijven we hier hoe u uw merk kunt laten beoordelen door Amazon voor gating.

 

Aanmelden voor het Amazon Brand Registry Programma

 

Eerst doet u een aanvraag voor Amazon Brand Registry en voorziet u hen van uw Seller ID. In uw aanvraag moet u de ASIN-nummers vermelden waar u uw merk op wilt beschermen.

Zodra ASIN-nummers gated zijn zien andere verkopers een melding waarin staat dat zij uw toestemming nodig hebben om een bepaald item te mogen verkopen.

Het samenvoegen van ASIN-nummers

Een andere manier om uw merk te beschermen is om ASIN-nummers samen te voegen om dubbele vermeldingen te voorkomen. Alles wat u hiervoor hoeft te doen is een support ticket openen en een ASIN-merge verzoek verzenden aan Amazon.

 

Verzoek indienen om Amazon ASINs samen te laten voegen

 

Amazon Support

Wanneer u contact opneemt met Amazon Support is het ASIN-nummer de makkelijkste en snelste manier om een item te lokaliseren en u te voorzien van de support die u nodig heeft.

Het volledig optimaliseren van uw producten door u ervan te verzekeren dat u de juiste ASINs heeft mag op veel werk lijken, maar onthoudt dat Amazon in 2016 de markt domineerde als online verkoper en het lijkt er niet op dat die trend snel gaat veranderen.

New Call-to-action

 

Over DataFeedWatch

DataFeedWatch is een data feed management software die verkopers die gebruik maken van Magento, Shopify, Volusion3DcartBigCommerceWooCommerce, OpenCart, en vele andere eCommerce Platforms in staat stelt om data feeds te creëren voor meer dan 1.000 Online kanalen in meer dan 50 landen. DFW-Analytics  geeft eveneens resultaten weer voor ieder individueel product op ieder kanaal, waarmee verkopers hun RoI sterk kunnen verbeteren door snel onrendabele producten te indentificeren en verwijderen.

Gepubliceerd op: Kenmerken & Functionaliteiten, Amazon

Gepubliceerd door René Bisschop

Mijn naam is René Bisschop en ik ben als Country Manager Benelux werkzaam voor DataFeedWatch. Ik ben verantwoordelijk voor het begeleiden van de forse groei van onze organisatie in deze regio. Ik houd me dagelijks bezig met het ondersteunen en adviseren van eRetailers en Online Marketing bureau's op het gebied van Data Feed Management en Feed Marketing. Met mijn zeer ruime ervaring in de online sector en als ondernemer begrijp ik de problematiek van web-winkeliers maar al te goed en heb ik een brede kennis op het gebied van Online Marketing. Ik ben graag bereid mijn kennis te delen en mee te denken, neem daarom gerust eens contact met me op.
Find me on:

Gerelateerde artikelen

ASIN-nummers spelen een belangrijke rol in het beheren van de productcatalogus op Amazon. De juiste ASIN maakt uw producten niet alleen makkelijker ...
ASIN-nummers spelen een belangrijke rol in het beheren van de productcatalogus op Amazon. De juiste ASIN maakt uw producten niet alleen makkelijker ...
ASIN-nummers spelen een belangrijke rol in het beheren van de productcatalogus op Amazon. De juiste ASIN maakt uw producten niet alleen makkelijker ...
ASIN-nummers spelen een belangrijke rol in het beheren van de productcatalogus op Amazon. De juiste ASIN maakt uw producten niet alleen makkelijker ...

Deel dit artikel

Aanmelden voor Email Updates