De Complete Gids voor Datafeed Optimalisatie

Gepubliceerd op 19-nov-2019 11:38:26 door Paweł Fijak

De-Complete-Gids-voor-Datafeed-Optimalisatie

 

Optimalisatie van datafeeds is van cruciaal belang voor succesvolle shopping campagnes. Om te begrijpen hoe het werkt, moeten we de verschillenden elementen van feedoptimalisatie en hoe deze zich tot elkaar verhouden begrijpen.  

Daarom hebben we de eerste Complete Gids voor Datafeed Optimalisatie gemaakt. Onze gids zal duidelijkheid scheppen rondom productfeed optimalisatie met zeer praktische voorbeelden. Door middel van tips en trucs verbetert u uw feedkennis en -vaardigheden en leert u hoe u de optimalisatie van uw feed onder controle kunt houden.

 
Vroeger was het optimaliseren van de datafeed een taak die marketeers graag aan de IT-afdeling wilden overlaten. De afgelopen jaren is er veel veranderd en zijn marketeers meer ‘hands on’ geworden met hun feeds. Gezien het belang van productfeeds in PPC-campagnes is er nog een lange weg te gaan.
 
Ontvang de complete handleiding voor datafeedoptimalisatie.

 

Met de juiste tools en kennis is feed-optimalisatie een taak die kan en moet worden uitgevoerd door marketingmanagers.

 

Hier zullen we u door de belangrijkste elementen van feedbeheer en optimalisatie leiden met onze stapsgewijze feedoptimalisatiehandleiding.

 

1. Hoe voldoet u aan de feed-vereisten van de shopping-kanalen?

 • Wat zijn de feedspecificaties van de belangrijkste kanalen?     
 • Hoe lost u de meest voorkomende problemen met verplichte velden op: product-ID's, verzendkosten en btw, URL, prijzen en GTINs?

 

2. Wat kunt u doen om de kwaliteit van de productfeeds te verbeteren?

 • Leer betere producttitels te maken op basis van best practices voor verschillende verticalen
 • Verbeter de productbeschrijvingen en kies de beste afbeeldingen voor de productadvertenties
 • Voeg de ontbrekende velden toe aan uw feed zonder de bronfeed te wijzigen en ontdek of het beter is om hoofdproducten of varianten in de feed op te nemen
 • Hoe maakt u snel en gemakkelijk categorieën aan, volgens de specificaties van Google?  
 • Wat zijn de voordelen van het plannen van meerdere dagelijkse feedupdates en hoe doet u dat?

3. Welke tactiek kunt u gebruiken om de ROI van shopping campagnes te verbeteren?

 • Welke criteria moeten worden gebruikt bij het selecteren van de producten waarvoor u wilt adverteren?
 • Hoe verbetert u de productfeed met data-intelligentie van uw CRM of Price Ranker?
 • Waarom is het producttype zo belangrijk en hoe kunt u het gebruiken in uw biedstrategieën?  
 • Hoe past u uw biedingen aan op basis van de prestaties van elk afzonderlijk product?

4. Op welke shopping kanalen moet u adverteren?

 • Ontdek onze beste trucs om uw multichannel strategie te verbeteren
 • Lees wat u moet doen om de beste verticale shopping kanalen te selecteren   

De productfeed is de basis van elke succesvolle PPC-campagne.

Het is belangrijk om elk element van feedoptimalisatie voor het meest waardevolle onderdeel van uw productadvertentiecampagnes, uw datafeed, perfect te hebben. Uiteindelijk is de nauwkeurigheid van uw datafeed bepalend voor de relevantie van de advertentie voor zoekopdrachten van klanten.


 

New Call-to-action

 

 

Over DataFeedWatch

DataFeedWatch is een data feed management software die verkopers die gebruik maken van Magento, Shopify, Volusion3DcartBigCommerceWooCommerce, OpenCart, en vele andere eCommerce Platforms in staat stelt om data feeds te creëren voor meer dan 1.000 Online kanalen in meer dan 50 landen. DFW-Analytics  geeft eveneens resultaten weer voor ieder individueel product op ieder kanaal, waarmee verkopers hun RoI sterk kunnen verbeteren door snel onrendabele producten te indentificeren en verwijderen.

Gepubliceerd op: Data Feeds, Google Shopping

Gepubliceerd door Paweł Fijak

Mijn naam is Pawel Fijak en ik ben als Country Manager Benelux werkzaam voor DataFeedWatch. Ik ben verantwoordelijk voor het begeleiden van de forse groei van onze organisatie in deze regio. Ik houd me dagelijks bezig met het ondersteunen en adviseren van eRetailers en Online Marketing bureau's op het gebied van Data Feed Management en Feed Marketing. Met mijn zeer ruime ervaring in de online sector en als ondernemer begrijp ik de problematiek van web-winkeliers maar al te goed en heb ik een brede kennis op het gebied van Online Marketing. Ik ben graag bereid mijn kennis te delen en mee te denken, neem daarom gerust eens contact met me op.
Find me on:

Gerelateerde artikelen

  Optimalisatie van datafeeds is van cruciaal belang voor succesvolle shopping campagnes. Om te begrijpen hoe het werkt, moeten we de verschillenden ...
  Optimalisatie van datafeeds is van cruciaal belang voor succesvolle shopping campagnes. Om te begrijpen hoe het werkt, moeten we de verschillenden ...
  Optimalisatie van datafeeds is van cruciaal belang voor succesvolle shopping campagnes. Om te begrijpen hoe het werkt, moeten we de verschillenden ...
  Optimalisatie van datafeeds is van cruciaal belang voor succesvolle shopping campagnes. Om te begrijpen hoe het werkt, moeten we de verschillenden ...

Deel dit artikel

Aanmelden voor Email Updates