De Google Shopping Inventaris Update Feed Gebruiken

Gepubliceerd op 19-dec-2019 13:00:00 door Paweł Fijak

De-Google-Shopping-Inventaris-Update-Feed-Gebruiken (1)

Een tijdje geleden introduceerde Google een nieuw soort feed: de Google Inventaris Update feed, en nu kunt u deze selecteren uit de kanalenlijst in DataFeedWatch.

Deze nieuwe feedsoort is een vereenvoudigde versie van de standaard Google Shopping feed, met slechts 5 velden:

  • id
  • prijs
  • beschikbaarheid
  • aanbiedingsprijs
  • ingangsdatum aanbieding

Het belangrijkste verschil tussen de standaardfeed en de inventaris update feed is dat de standaardfeed alle eerdere versies overschrijft, terwijl de inventaris update feed, zoals de naam aangeeft, alleen eerder ingediende producten bijwerkt.

 

Waarom de Google inventaris update feed gebruiken?

U kunt de feed om de inventaris te updaten gebruiken als u Google uw feed laat ophalen (wat slechts eenmaal per dag is toegestaan) en u de meest vitale informatie (beschikbaarheid en prijs) meerdere keren per dag wilt bijwerken.

Met de nieuwe Google inventaris update feed kunt u nu de frequentie verhogen door meer feeds toe te voegen aan uw Google Merchant Center. U kunt bijvoorbeeld instellen dat uw standaard Google Shopping feed dagelijks om 8:00 uur wordt opgehaald en 3 feeds voor inventaris updates aanmaken die om 12:00 uur, 16:00 uur en 20:00 uur worden opgehaald:


update-inventaris-Google-Merchant-Center

Natuurlijk moet u ook meerdere downloads naar DataFeedWatch instellen (zie onderstaande).

 

Ontvang onze handleiding om uw Google Shopping Verkopen binnen een uur te  verdubbelen

 

Of voer frequentere updates uit via FTP

Het is ook mogelijk om DataFeedWatch uw feed te laten uploaden (via FTP) in plaats van dat Google uw feed ophaalt. Wanneer u uw feed via FTP verzendt, kunt u uw Google feed meerdere keren per dag uploaden.

U kunt uw FTP instellen in uw Google Merchant Center onder Instellingen > FTP. Nadat dit is ingesteld, kunt u FTP kiezen als uploadmethode voor de datafeeds wanneer u een feed voor inventaris updates toevoegt. Nu kunt u, omdat u met de FTP-methode de feed uploadt, in tegenstelling tot Google die de feed van de URL ophaalt, bepalen hoe vaak de feed wordt bijgewerkt.

google-merchant-center-ftp-1

 

In DataFeedWatch uploaden we uw feed telkens wanneer deze wordt bijgewerkt naar de FTP-locatie. U kunt uw FTP-gegevens als volgt invoeren in DataFeedWatch in uw Google kanaalinstellingen (Opties > Kanaal bewerken):


datafeedwatch-ftp-instellingen-1

 

Meerdere downloads instellen in DataFeedWatch

In DataFeedWatch kunt u meerdere dagelijkse downloads toevoegen onder Shop Opties > Update Schema. Uw feeds worden bijgewerkt telkens wanneer er wijzigingen zijn in de binnenkomende producten.

 

datafeedwatch-meerdere-downloads-1

 

New Call-to-action

 

Over DataFeedWatch

DataFeedWatch is een data feed management software die verkopers die gebruik maken van Magento, Shopify, Volusion3DcartBigCommerceWooCommerce, OpenCart, en vele andere eCommerce Platforms in staat stelt om data feeds te creëren voor meer dan 1.000 Online kanalen in meer dan 50 landen. DFW-Analytics  geeft eveneens resultaten weer voor ieder individueel product op ieder kanaal, waarmee verkopers hun RoI sterk kunnen verbeteren door snel onrendabele producten te indentificeren en verwijderen.

Gepubliceerd op: Data Feeds, Google Shopping

Gepubliceerd door Paweł Fijak

Mijn naam is Pawel Fijak en ik ben als Country Manager Benelux werkzaam voor DataFeedWatch. Ik ben verantwoordelijk voor het begeleiden van de forse groei van onze organisatie in deze regio. Ik houd me dagelijks bezig met het ondersteunen en adviseren van eRetailers en Online Marketing bureau's op het gebied van Data Feed Management en Feed Marketing. Met mijn zeer ruime ervaring in de online sector en als ondernemer begrijp ik de problematiek van web-winkeliers maar al te goed en heb ik een brede kennis op het gebied van Online Marketing. Ik ben graag bereid mijn kennis te delen en mee te denken, neem daarom gerust eens contact met me op.
Find me on:

Gerelateerde artikelen

Een tijdje geleden introduceerde Google een nieuw soort feed: de Google Inventaris Update feed, en nu kunt u deze selecteren uit de kanalenlijst in ...
Een tijdje geleden introduceerde Google een nieuw soort feed: de Google Inventaris Update feed, en nu kunt u deze selecteren uit de kanalenlijst in ...
Een tijdje geleden introduceerde Google een nieuw soort feed: de Google Inventaris Update feed, en nu kunt u deze selecteren uit de kanalenlijst in ...
Een tijdje geleden introduceerde Google een nieuw soort feed: de Google Inventaris Update feed, en nu kunt u deze selecteren uit de kanalenlijst in ...

Deel dit artikel

Aanmelden voor Email Updates