eBay Marketplace beschikbaar in DataFeedWatch

Gepubliceerd op 2-feb-2018 13:03:14 door René Bisschop

eBay Marketplace beschikbaar in DataFeedWatch.

Marktplaatsen zijn het onderwerp van de dag en ze staan op de agenda van iedereen. Wij zijn geen uitzondering op die regel.

We zijn blij om aan te kunnen kondigen dat eBay Marketplace nu beschikbaar is in DataFeedWatch en dat verkopers hun producten vandaag nog naar eBay kunnen uploaden.

DataFeedWatch gebruikers kunnen nu hun inventaris snel en gemakkelijk uploaden naar eBay door het Merchant Integration Platform (MIP) in Duitsland, Spanje, Frankrijk, Italië, Verenigd Koninkrijk, Australië, Oostenrijk, Canada, India, Verenigde Staten en Rusland.

 

eBay Merchant Integration Platform. 

Hoe krijg je je producten op eBay in DataFeedWatch?

Het instellen van een eBay feed gaat niet veel verschillen van het instellen van feeds naar andere kanalen.

Een van de beslissingen die de verkoper moet nemen is welke soorten feeds hij wil gaan gebruiken in DataFeedWatch. Er zijn momenteel 4 feed-templates beschikbaar:

 

eBay Templates.

 

Laten we eens kijken wanneer en hoe elke feed-template gebruikt wordt:

eBay Product Feeds worden gebruikt om enkelvoudige product-items te uploaden, met hun productvariaties.

De vereiste velden zijn: SKU, Gelokaliseerd voor, Titel, Productbeschrijving, AfbeeldingsURL 1 en Conditie.

Definities, mogelijke waarden en datatype voor ieder veld kan hier gevonden worden.

 

eBay Product Feed Template.

 

Wanneer te gebruiken: als je net begint op eBay kan het uploaden van jouw producten resulteren in veel fouten. Hoe meer data je hebt uit de andere feeds, hoe gecompliceerder deze fouten kunnen zijn. Als je je producten uploadt met deze feed, dan kun je rustiger omgaan met foutmeldingen.

Distributie Feedsworden gebruikt om in data te voorzien zoals verzending, betaling en retourbeleid en prijsinformatie.

Alle vereiste en optionele velden van de distributie feed staan hier.

 

eBay Distribution Feed Template.

 

Wanneer te gebruiken: Als je alle fouten in de productfeed hebt gecorrigeerd dan is het tijd om de tweede laag of vereiste informatie toe te voegen en, in het geval daarin fouten optreden, die ook op te lossen.

Inventaris Feeds  worden gebruikt om de prijzen te updaten en/of om de beschikbare aantallen van de producten zoals die al verzonden zijn aan eBay bij te stellen. De inventaris feed kan worden gebruikt als een beschikbaarheids feed door alleen informatie over aantallen te geven: “Total Ship to Home Quantity”.

 

eBay Inventory Template.

 

Het enige vereiste veld hier is de SKU en verkopers kunnen selecteren of ze alleen hun prijzen of beschikbaarheid aan willen passen, of allebei tegelijk. De mogelijke waarden en datatypes van de eBay inventaris feeds kunnen hier worden gevonden.

Gecombineerde Feeds -  bevat alle velden uit de product-, distributie-, en beschikbaarheid feeds en alle producten moeten worden geïdentificeerd door een unieke SKU.

Je kunt ervoor kiezen om alle velden apart aan te leveren aan het eBay Merchant Integration Platform of een unieke gecombineerde feed als volgt:

  1. Initiële Upload:  Product-, Beschikbaarheid-, en Distributie feeds OF, alleen een gecombineerde productfeed;
  2. Voortdurende updates:
  • Product, of Beschikbaarheid , of Distributie feeds OF een gecombineerde productfeed;
  • OF Inventaris feed voor snelle veranderingen in prijs en aantallen.

 

Hoe productvarianten te versturen?

Als je productvarianten moet versturen aan eBay, dan is het proces een beetje anders dan bij de normale feed-instellingen.

Als je varianten hebt dan moet je ze separaat instellen door gebruikmaking van de optionele velden voor varianten.

 

eBay Optional Fields voor varianten.

 

De velden die moeten worden ingesteld voor iedere eigenschap die de varianten in de feed vaststelt zijn:

Variatie Groep ID - De groepsidentificatie voor instellingen van multi-variaties moet al worden ingesteld in de Parent ProductID.

Variatie Specifieke Naam - De lijst van eigenschappen waarop de variaties in de groep gebaseerd zijn. Deze velden moeten zijn ingesteld op een statische waarde zoals: kleur, geslacht, maat, materiaal of andere identificaties voor productvarianten.

Variatie Specifieke Waarde - is de waarde voor de variatie-eigenschappen. De waarde voor de eigenschap wordt hernoemd vanuit je bron-velden.

Group Picture URL - De URL van de afbeelding van het product.

 

eBay Varianten mapping.

 

Het proces moet worden herhaald voor alle eigenschappen die de varianten in de feed identificeren.

 

Hoe de feeds naar eBay te uploaden?

Nu dat je je templates hebt ingesteld ben je bijna klaar. De laatste stap is om de feeds aan eBay te verzenden via SFTP.

De beveiligde SFTP-instelling is beschikbaar in het Merchant Integration Platform.

 

eBay Merchant Integration Platform FTP setup.

 

Vervolgens moet je ons voorzien van de SFTP-gegevens. Daarvoor ga je naar je template-instellingen en stel je het SFTP-protocol in.

 

eBay Merchant Integration Platform FTP settings.

 

Dat was het: eBay Marketplace binnen handbereik.

Ons doel is om DataFeedWatch de beste  feedoptimalisatie-tool te maken, dus werken we er constant aan om alle eigenschappen te verbeteren. Dit is ook waarom we je nu al vertellen dat je meer veranderingen in de nabije toekomst kunt verwachten.

Laat het ons weten als er iets is dat je wilt dat wij verbeteren!

New Call-to-action

 

Over DataFeedWatch

DataFeedWatch is een data feed management software die verkopers die gebruik maken van Magento, Shopify, Volusion3DcartBigCommerceWooCommerce, OpenCart, en vele andere eCommerce Platforms in staat stelt om data feeds te creëren voor meer dan 1.000 Online kanalen in meer dan 50 landen. DFW-Analytics  geeft eveneens resultaten weer voor ieder individueel product op ieder kanaal, waarmee verkopers hun RoI sterk kunnen verbeteren door snel onrendabele producten te indentificeren en verwijderen.

Gepubliceerd op: Marktplaats

Gepubliceerd door René Bisschop

Mijn naam is René Bisschop en ik ben als Country Manager Benelux werkzaam voor DataFeedWatch. Ik ben verantwoordelijk voor het begeleiden van de forse groei van onze organisatie in deze regio. Ik houd me dagelijks bezig met het ondersteunen en adviseren van eRetailers en Online Marketing bureau's op het gebied van Data Feed Management en Feed Marketing. Met mijn zeer ruime ervaring in de online sector en als ondernemer begrijp ik de problematiek van web-winkeliers maar al te goed en heb ik een brede kennis op het gebied van Online Marketing. Ik ben graag bereid mijn kennis te delen en mee te denken, neem daarom gerust eens contact met me op.
Find me on:

Gerelateerde artikelen

Marktplaatsen zijn het onderwerp van de dag en ze staan op de agenda van iedereen. Wij zijn geen uitzondering op die regel. We zijn blij om aan te ...
Marktplaatsen zijn het onderwerp van de dag en ze staan op de agenda van iedereen. Wij zijn geen uitzondering op die regel. We zijn blij om aan te ...
Marktplaatsen zijn het onderwerp van de dag en ze staan op de agenda van iedereen. Wij zijn geen uitzondering op die regel. We zijn blij om aan te ...
Marktplaatsen zijn het onderwerp van de dag en ze staan op de agenda van iedereen. Wij zijn geen uitzondering op die regel. We zijn blij om aan te ...

Deel dit artikel

Aanmelden voor Email Updates