Feed Review 1.0 - Evalueer en Troubleshoot Uw Productfeed

Gepubliceerd op 3-dec-2019 9:48:49 door Paweł Fijak

Feed-RevieW-1.0-Evalueer-en-los-problemen-met-uw-productfeed-op

We hebben het al vaak gezegd. U weet het eigenlijk al. Uw productfeed is de basis van uw shopping campagnes. U kunt uw feed nu rechtstreeks in DataFeedWatch evalueren en eventuele problemen oplossen.

Vandaag kondigen we met trots de eerste versie van onze Feed Review-functionaliteit voor al onze klanten aan. Met Feed Review 1.0 kunt u controleren of de velden in uw bronfeed waarden bevatten of dat er gegevens ontbreken.

 

Hoe beoordeelt u de kwaliteit van uw productgegevens?

Feed Review 1.0 is een apart tabblad in uw Channel Mapping Interface. Vanuit het navigatiemenu kunt u een review van uw kanaalfeed aanvragen en controleren of de gegevens die u naar dat kanaal verzendt volledig zijn.

 feed-review-genereren

 

De review controleert uw feed op het volgende:

  • Ontbrekende gegevens: of de waarden voor de toegewezen en optionele velden waarden hebben   
  • Uniekheid: Bevatten uw unieke identifiers, SKU en UPC, duplicaten?
  • GTIN-validator: controleert of uw GTIN’s geldig zijn.

Daarnaast genereert de Feed Review een overzicht van eventuele problemen.

Direct onder de samenvatting van de Feed Review vindt u een gedetailleerd rapport met alle informatie die u nodig hebt om corrigerende maatregelen te nemen.

feedbeoordeling-voor-Google-Shopping 

U kunt ook een lijst met producten en foutmeldingen downloaden. 

download-feed-review.png

 

Impact. Voor elk probleem in uw feed geven we de ernst aan:

  • Hoog - als het veld door het kanaal wordt vereist en de validatie is mislukt
  • Medium - veroorzaakt geen productafkeuring (optioneel veld), maar we raden u ten zeerste aan dit probleem te verhelpen.

 

Download ons Handleiding voor Feed-Optimalisatie eBook om meer te leren over:

  • Wat kunt u doen om de kwaliteit van uw productfeeds te verbeteren?
  • Welke tactieken kunt u gebruiken voor het verbeteren van de ROI van uw shopping campagne? 
  • Hoe u uw multichannel strategie het beste opzet

data-map-optimalisatie-e-boy (1)

 Terug naar boven.


Lees wat andere retailers zeggen

Deze functie is in Beta geïntroduceerd voor een beperkt aantal klanten. White Shark Media is een van de klanten die de kans kreeg om de functie te testen voordat deze live ging.

 
White Shark Media - Logo _ Light BackgroundsSebastian Talavera, Projectmanager bij White Shark Media, een toonaangevend digitaal marketingbureau dat online marketingoplossingen levert voor kleine en middelgrote bedrijven, zegt:
 

Ik heb Feed Review al bij enkele webshops gebruikt en één ding waar het me bij heeft geholpen, is dat ik niet meer hoef te wisselen tussen DataFeedWatch en het Google Merchant Center om de producten te diagnosticeren en aanpassingen te maken voordat de feed via het Google Merchant Center wordt opgehaald.

Veel van onze klanten beschikken niet over een goedgebouwde productfeed en we moeten veel werk vanuit DataFeedWatch doen. In sommige gevallen zagen we dat het steeds moeten switchen ons Google Merchant Center-account zelfs zou opschorten, vanwege opeenvolgende fouten in het goedkeuringsproces van de feed. Dit kunnen we nu vermijden door de Feed Review uit te voeren voor shops waarbij we het hebben kunnen uitproberen.

 

Problemen met Datafeeds met Ontbrekende Attributen oplossen

Als u met veel producten met lege velden te maken heeft, hoeft u zich geen zorgen te maken.

Voor sommige velden moet u mogelijk naar uw IT-afdeling gaan met een lijst met product-ID's en ontbrekende velden die ze moeten corrigeren.

Voor anderen zijn er eenvoudige en snelle oplossingen die u binnen enkele minuten kunt toepassen.

Laten we bijvoorbeeld producten nemen met een ontbrekende beschrijving of titel.

Als producten een van deze twee velden missen, kunt u dit probleem op verschillende manieren oplossen.

  1. U kunt een regel implementeren om een ​​quick-fix beschrijving of titelregel te maken, zodat geen van uw producten kan worden afgekeurd.

beschrijving-vermiste 

2. U kunt de betreffende producten uitsluiten totdat u de juiste gegevens van de IT-afdeling ontvangt.

uitsluiten-als-informatie-ontbreekt

Terug naar boven of Download de handleiding voor Datafeed Optimalisatie.


 

Wat staat er nog meer op de planning?

Deze functionaliteit wordt in de toekomst uitgebreid naar andere validators: voor product- en afbeeldingslinks, categorieën, en andere.

Als het gaat om uw productfeed, is het eerste wat u moet controleren de gegevenskwaliteit en nauwkeurigheid. Kijk of uw feed vereiste of aanbevolen gegevens mist. Dat is de eerste en meest kritische stap.

 

New Call-to-action

 

Over DataFeedWatch

DataFeedWatch is een data feed management software die verkopers die gebruik maken van Magento, Shopify, Volusion3DcartBigCommerceWooCommerce, OpenCart, en vele andere eCommerce Platforms in staat stelt om data feeds te creëren voor meer dan 1.000 Online kanalen in meer dan 50 landen. DFW-Analytics  geeft eveneens resultaten weer voor ieder individueel product op ieder kanaal, waarmee verkopers hun RoI sterk kunnen verbeteren door snel onrendabele producten te indentificeren en verwijderen.

Gepubliceerd op: Features & Functionality

Gepubliceerd door Paweł Fijak

Mijn naam is Pawel Fijak en ik ben als Country Manager Benelux werkzaam voor DataFeedWatch. Ik ben verantwoordelijk voor het begeleiden van de forse groei van onze organisatie in deze regio. Ik houd me dagelijks bezig met het ondersteunen en adviseren van eRetailers en Online Marketing bureau's op het gebied van Data Feed Management en Feed Marketing. Met mijn zeer ruime ervaring in de online sector en als ondernemer begrijp ik de problematiek van web-winkeliers maar al te goed en heb ik een brede kennis op het gebied van Online Marketing. Ik ben graag bereid mijn kennis te delen en mee te denken, neem daarom gerust eens contact met me op.
Find me on:

Gerelateerde artikelen

Deel dit artikel

Aanmelden voor Email Updates