Maak Google Zoekadvertenties met een Productdatafeed

Gepubliceerd op 12-nov-2019 9:52:37 door Paweł Fijak

Maak-Google-Zoekadvertenties-met-een-Productdatafeed

Omdat advertenties steeds meer ruimte op de SERP in beslag nemen, is het van primair belang dat adverteerders voorkomen in de zoekresultaten van zowel shopping als reguliere zoekresultaten. Dit verhoogt de zichtbaarheid en bekendheid van het merk, de kansen om kliks te genereren, verkeer te genereren en uiteindelijk te verkopen. Vergeet ook niet dat hoe meer ruimte uw advertenties innemen op de pagina met zoekresultaten van Google, des te minder er overblijft voor uw concurrenten.

Met de lancering van onze nieuwste functie, DataFeedWatch Producttekst Advertenties, willen we wat dieper ingaan op feed gedreven tekstadvertenties op Google.

 

Klik op de links om rechtstreeks naar een specifiek onderdeel te gaan:

Wat zijn Feed Gedreven Tekstadvertenties?

Hoe Feed Gedreven Tekstadvertenties worden opgesteld en waarvoor

#1 Aanbiedingen en kortingen aankondigen

#2 Social proof bouwen

#3 Urgentie bouwen

Feed Gebaseerde tekstadvertenties pro’s en cons

Wat u nodig hebt om te beginnen


 

Wat zijn Feed Gedreven Tekstadvertenties?

Feed gedreven tekstadvertenties, ook wel feed gebaseerde tekstadvertenties of voorraad tekstadvertenties genoemd, zijn zoekadvertenties die adverteerders dynamisch kunnen maken om relevante productinformatie zoals naam, prijs en beschikbaarheid te tonen bij productspecifieke zoekopdrachten op Google.

Deze advertenties vormen meestal een aanvulling op PLA's en vergroten de kansen voor e-commerce bedrijven om hun producten te tonen en verkeer en inkomsten te maximaliseren. Hoewel Google Shopping een essentieel onderdeel is van de advertentiestrategie van elke online retailer, kunnen adverteerders ook zoektekstadvertenties weergeven naast de winkelresultaten.

Er is geen afweging tussen focussen op shopping of zoekopdrachten. PLA's en tekstadvertenties kunnen tegelijkertijd worden weergegeven.

 

Terug naar boven or BOEK uw Feed Gebaseerde TEKSTADVERTENTIES DEMO


Hoe Feed Gedreven Tekstadvertenties worden opgesteld en waarvoor

 

op-feed-gebaseerde-tekstadvertentie-op-Google Zoeken-plus-Google-Shopping-resultaten 

 

Als u het boek "Donal's Meals in Minutes" zoekt ziet u Easons.com twee keer in de zoekresultaten.

Het boek wordt geadverteerd in Shopping resultaten bovenaan de pagina en als een gewone zoekadvertentie direct daaronder. Blackwell's en eBay hebben de rest van de advertenties.

U ziet dat de zoekadvertentie, net als de winkeladvertentie, zowel de titel als de prijs van het boek toont.

Advertenties met producttitel en prijs kunnen natuurlijk handmatig worden gemaakt. Maar wat als u honderden, zo niet duizenden producten wilt adverteren? Uiteraard wilt u niet eindeloos tijd besteden aan het handmatig bijwerken van duizenden tekstadvertenties.

Daarom hebben we het over feed-driven tekstadvertenties.

Zoekadvertenties die dynamisch relevante productfeedattributen zoals titel en prijs weergeven, zonder handmatig werk. In het onderstaande voorbeeld heeft dezelfde adverteerder ook de naam van de auteur van het boek in de advertentie ingevoerd, afkomstig uit zijn productfeed.

feed-gebaseerde-tekstadvertentie-op-google-zoeken-1

 

Andere populaire toepassingen van feed gebaseerde product tekstadvertenties zijn:

 

#1 Het bekendmaken van promoties en kortingen

Als uw feed zowel de oorspronkelijke prijs als de aanbiedingsprijs van een product bevat, kunt u ervoor kiezen deze in uw tekstadvertenties op te nemen of het kortingspercentage te laten zien.

feed-gebaseerde-tekstadvertentie-met-call-out-korting-voor-google-zoeken

Zoals uw e-commerce marketeer misschien al heeft ontdekt, zijn online shoppers erg gevoelig voor aanbiedingen.

Niets genereert betere klikfrequenties dan een aanbieding.

feed-gebaseerde-tekstadvertentie-op-Google-Zoeken-was-nu-prijs

   

#2 Social proof opbouwen

U kunt ook de verkoopprestaties opnemen in uw feed om vertrouwen te wekken.

Op deze manier kunt u het aantal verkopen van vorige week in uw advertentie opnemen, zodat mensen zich bewust worden van de populariteit van het product waarvoor u adverteert.

op-feed-gebaseerde-tekstadvertentie-op-Google Search-Social-Proof

 

#3 Urgentie opwekken

Het toevoegen van de voorraad in de advertentie genereert urgentie, wat een andere bekende online marketing-tactiek is voor het bevorderen van de doorklikken en verkopen.

op-feeds-gebaseerde-tekstadvertentie-op-urgentie- van-Google-Zoeken

  

Terug naar boven or BOEK uw Feed Gebaseerde TEKSTADVERTENTIES DEMO

 

Feed gebaseerde tekstadvertenties pro’s en cons

 

Van wat eerder is gezegd, heeft u misschien al begrepen wat de belangrijkste voor- en nadelen zijn. Laten we ze samenvatten:

 

Pro's:

#1 Vergroot uw klikaandeel op de pagina met Google zoekresultaten

Zoals hierboven gezegd, worden tekstadvertenties steeds groter, vooral na de nieuwste updates met 3 koppen en responsieve advertenties. Als u productspecifieke tekstadvertenties koppelt aan Google Shopping, wordt u de koning van de SERP en worden concurrenten uitgeschakeld.

 

#2 Wordt altijd gevonden wanneer gebruikers naar specifieke producten zoeken en breid uw zoekwoordenset uit

U wilt dat al uw producten de advertentiedekking krijgen die ze verdienen. Google Shopping is geweldig, maar ze kunnen niet garanderen dat er zoekwoorden zijn om op te bieden. Aan de andere kant is het handmatig schrijven van advertenties en zoekwoorden voor duizenden producten niet haalbaar. Dit is waar feed gebaseerde tekstadvertenties handig voor zijn.

 

#3 Programmeer doelmatig ‘long tail’ zoekwoorden met een hoge waarde

Productspecifieke zoekwoorden zijn wat marketeers ook wel ‘long tail’ zoekwoorden noemen. Ze bestaan meestal uit meer dan 2 woorden en hebben mogelijk een lager zoekvolume dan generieke en brede zoekwoorden. Ze hebben echter een veel hogere aankoopintentie. Dit is wat performance marketeers zoeken. Met op feed gebaseerde tekstadvertenties kunt u automatisch al die zoekwoorden targeten en superrelevante advertenties weergeven.

 

Cons:

#1 1 Long tail zoekwoorden kunnen worden gemarkeerd als "laag zoekvolume"

Zoals hierboven gezegd, kunnen ‘long tail’ zoekwoorden een laag zoekvolume hebben. Helaas merkt Google Ads de minst gezochte zoekwoorden aan als "laag zoekvolume" en voorkomt dat ze worden weergegeven. U moet daar voorzichtig mee zijn en er altijd voor zorgen dat uw zoekwoorden in aanmerking komen voor weergave. De nieuwe DataFeedWatch feed gedreven tekstadvertenties functie verwijdert te lange zoekwoorden en zorgen ervoor dat ze in aanmerking komen voor weergave.

 

#2 Zoekwoorden met een hoge aankoopintentie zijn mogelijk duurder

De andere kant van de medaille van ‘long tail’ zoekwoorden is dat ze, gezien hun hoge waarde, misschien ook duurder zijn. Hierdoor is de gemiddelde CPC hoger dan die van andere generieke zoekwoorden. Hoewel ze over het algemeen beter converteren en daarom een ​​hogere conversieratio hebben dan generieke termen, is het rendement op de advertentie-investering mogelijk niet zo goed als u had gedacht. Daarom raden we feed gedreven tekstadvertenties met name aan voor verkopers die hoogwaardige producten verkopen.

 

#3 Let op limieten voor tekstadvertenties

Iets waar u rekening mee moet houden, is de beperking van de tekens voor zoekadvertenties. Vanaf oktober 2018 bestaan ​​tekstadvertenties uit drie koppen van 30 tekens en twee beschrijvingen van 90 tekens. Uw productnamen en feedkenmerken kunnen langer zijn dan 30 tekens en dit kan ertoe leiden dat de advertenties worden afgekeurd. U moet hierop letten en ervoor zorgen dat u de tekst op een slimme manier knipt. Dit is met name relevant omdat Google Shopping advertenties titels van 70 tekens toestaat. Dit betekent dat u meestal niet dezelfde titel kunt gebruiken voor Shopping- en feed gedreven tekstadvertenties. Waarschijnlijk hebt u twee afzonderlijke feeds of twee verschillende versies nodig.

 

Terug naar boven or BOEK uw Feed Gebaseerde TEKSTADVERTENTIES DEMO


 

Wat u nodig hebt om te beginnen

Om te beginnen met feed gedreven tekstadvertenties heeft u in principe alleen een productfeed en een Google Ads account nodig. Op basis van wat hierboven is gezegd, wilt u misschien uw feed specifiek voor dit doel bewerken. Dat kan met DataFeedWatch, door een op maat gemaakte datafeed te maken.

 

DataFeedWatch integreert met Google Ads via hun API's en maakt nieuwe advertenties telkens wanneer de attributen daarin worden bijgewerkt. Het maakt geen gebruik van aangepaste advertenties en om deze reden heeft u deze ook niet nodig in de advertentiegroepen. U hoeft ook geen feed in Google Ads te uploaden of aangepaste advertenties te maken.

Het systeem doet alles automatisch voor u!

 

BOEK uw Feed Gebaseerde TEKSTADVERTENTIES DEMO en bespaar tot 25% op uw  Productweergave Advertenties.

New Call-to-action

 

 

Over DataFeedWatch

DataFeedWatch is een data feed management software die verkopers die gebruik maken van Magento, Shopify, Volusion3DcartBigCommerceWooCommerce, OpenCart, en vele andere eCommerce Platforms in staat stelt om data feeds te creëren voor meer dan 1.000 Online kanalen in meer dan 50 landen. DFW-Analytics  geeft eveneens resultaten weer voor ieder individueel product op ieder kanaal, waarmee verkopers hun RoI sterk kunnen verbeteren door snel onrendabele producten te indentificeren en verwijderen.

Gepubliceerd op: Google Shopping

Gepubliceerd door Paweł Fijak

Mijn naam is Pawel Fijak en ik ben als Country Manager Benelux werkzaam voor DataFeedWatch. Ik ben verantwoordelijk voor het begeleiden van de forse groei van onze organisatie in deze regio. Ik houd me dagelijks bezig met het ondersteunen en adviseren van eRetailers en Online Marketing bureau's op het gebied van Data Feed Management en Feed Marketing. Met mijn zeer ruime ervaring in de online sector en als ondernemer begrijp ik de problematiek van web-winkeliers maar al te goed en heb ik een brede kennis op het gebied van Online Marketing. Ik ben graag bereid mijn kennis te delen en mee te denken, neem daarom gerust eens contact met me op.
Find me on:

Gerelateerde artikelen

Omdat advertenties steeds meer ruimte op de SERP in beslag nemen, is het van primair belang dat adverteerders voorkomen in de zoekresultaten van ...
Omdat advertenties steeds meer ruimte op de SERP in beslag nemen, is het van primair belang dat adverteerders voorkomen in de zoekresultaten van ...
Omdat advertenties steeds meer ruimte op de SERP in beslag nemen, is het van primair belang dat adverteerders voorkomen in de zoekresultaten van ...
Omdat advertenties steeds meer ruimte op de SERP in beslag nemen, is het van primair belang dat adverteerders voorkomen in de zoekresultaten van ...

Deel dit artikel

Aanmelden voor Email Updates