Nieuw in DataFeedWatch: Waarden Extraheren

Gepubliceerd op 7-jan-2020 9:13:04 door Paweł Fijak

 datafeedwatch-date-selector (1)

Vaak zijn productfeeds onvolledig. Ze missen belangrijke attributen die zijn vereist of sterk worden aanbevolen. Als een verkoper dit probleem heeft, heeft hij geen ander alternatief dan op zijn IT-afdeling te vertrouwen om de benodigde productvelden aan te maken.

Dit is anders natuurlijk, tenzij u DataFeedWatch gebruikt. Hoogstwaarschijnlijk weet u dat u nieuwe attributen kunt maken door waarden op te halen uit bestaande velden.

Een klassiek voorbeeld is ontbrekende kleuren of productsoorten. U kunt het nieuwe veld aanmaken door de waarden op te halen uit een ander attribuut.

statische-waarde-kleur

 

Er is echter een veel snellere optie: Gebruik “Extract from” om geheel nieuwe velden aan te maken.

Laten we eens kijken hoe dit in de praktijk werkt.

 

Extract From gebruiken in uw toewijzingen

Stel dat u de kleur in al uw titels hebt, maar dat het attribuut “kleur” in uw productgegevens ontbreekt als een apart veld.

Screen Shot 2018-08-16 at 11.27.19 

De snelste en makkelijkste oplossing is om alle kleurwaarden uit het veld “titel” te extraheren.

Laten we eens kijken welke stappen u moet nemen om het nieuwe veld te maken:

Stap 1. Geef een lijst met waarden op die u uit het hoofdveld wilt extraheren. In ons geval ziet deze lijst er als volgt uit:

 

Screen Shot 2018-08-16 at 11.30.20

Stap 2. Maak het nieuwe veld Kleur aan en gebruik de toewijzing “Extract From”.

uittreksel-uit

 

Stap 3. Selecteer het veld waaruit u de kleuren wilt extraheren en voeg de lijst met waarden toe.

In ons geval halen we de kleuren uit de titel en uploaden we de lijst met waarden van onze computer.

Screen Shot 2018-08-16 at 11.56.08

 

Stap 4. We zoeken elke kleur uit de lijst in de titel en als we deze vinden, halen we deze uit de titel. Uw nieuwe veld “kleur” wordt gemaakt met de waarden uit uw lijst

Stap 5. Als u dit veld voor andere kanaaltoewijzingen wilt gebruiken, kunt u het opslaan als een interne veld bij Internal Fields.

 

Het veld ‘kleur’ is een handig voorbeeld. Natuurlijk kunt u deze functie gebruiken voor elk veld dat u in uw feed mist.

 

New Call-to-action 

 

 

Over DataFeedWatch

DataFeedWatch is een data feed management software die verkopers die gebruik maken van Magento, Shopify, Volusion3DcartBigCommerceWooCommerce, OpenCart, en vele andere eCommerce Platforms in staat stelt om data feeds te creëren voor meer dan 1.000 Online kanalen in meer dan 50 landen. DFW-Analytics  geeft eveneens resultaten weer voor ieder individueel product op ieder kanaal, waarmee verkopers hun RoI sterk kunnen verbeteren door snel onrendabele producten te indentificeren en verwijderen.

Gepubliceerd op: DataFeedWatch News

Gepubliceerd door Paweł Fijak

Mijn naam is Pawel Fijak en ik ben als Country Manager Benelux werkzaam voor DataFeedWatch. Ik ben verantwoordelijk voor het begeleiden van de forse groei van onze organisatie in deze regio. Ik houd me dagelijks bezig met het ondersteunen en adviseren van eRetailers en Online Marketing bureau's op het gebied van Data Feed Management en Feed Marketing. Met mijn zeer ruime ervaring in de online sector en als ondernemer begrijp ik de problematiek van web-winkeliers maar al te goed en heb ik een brede kennis op het gebied van Online Marketing. Ik ben graag bereid mijn kennis te delen en mee te denken, neem daarom gerust eens contact met me op.
Find me on:

Gerelateerde artikelen

Deel dit artikel

Aanmelden voor Email Updates