De voor- en nadelen van de Verschillende Online Verkoopkanalen

Gepubliceerd op 26-mei-2016 14:03:08 door René Bisschop

Pros-and-COns-NL.jpg

Er zijn vier verschillende typen advertentiekanalen die verkopers kunnen gebruiken: zoekmachines, marktplaatsen, prijsvergelijkers en affiliate netwerken. In dit artikel zal ik ieder type beschrijven en uitleggen wat ze onderscheidt vanuit de ogen van de verkoper.

 

Zoekmachines

Google en Bing stellen verkopers in staat om voor producten te adverteren in hun zoekmachine. Verkopers uploaden gegevensbestanden en wanneer een gebruiker zoekt naar een specifiek product, vergelijkt de zoekmachine de zoekopdracht met de geadverteerde producten en laat de productadvertenties zien.

Verkopers betalen per klik (CPC). Er is een gelimiteerd aantal advertentie-plaatsen, dus alleen advertenties met de beste biedingen worden getoond.

Google gebruikt dezelfde data feed om producten te adverteren in zowel Zoekmachine als Google Shopping.

 

Prijsvergelijkers

Er zijn honderden prijsvergelijkers, van wereldwijde giganten als Google Shopping of eBay Commerce Network tot lokale prijsvergelijkers per land, zoals Beslist, Vergelijk of KiesKeurig.

Consumenten kunnen zoeken naar een specifiek product op een prijsvergelijker en onmiddellijk prijzen vergelijken, zoals die door verschillende verkopers worden aangeboden. Een klik op het product leidt hen meteen naar de website van de verkoper.

De meest voorkomende vorm van betaling is Cost per Click (CPC) wat betekent dat verkopers betalen voor iedere klik naar hun website. 

 

Marktplaatsen

Marktplaatsen zijn vergelijkbaar met grote warenhuizen, waar gebruikers alle soorten producten kunnen kopen.

De meest gerenommeerde marktplaatsen zijn Bol.com, Amazon en eBay.

Op het eerste gezicht lijken marktplaatsen veel op prijsvergelijkers. Gebruikers kunnen browsen door producten van meerdere aanbieders, prijzen vergelijken en de beste aanbiedingen vinden. Het fundamentele verschil is dat gebruikers nooit worden doorgestuurd naar de website van de verkoper. Transacties worden gemaakt op de marktplaats, die vaak ook zorgt voor verzending (bijv. Amazon).

Het feit dat marktplaatsen transactie en optioneel ook verzending van de producten (zie Amazon FBA programma) is zonder voorbehoud een geweldige faciliteit voor verkopers. Andere gevolgen waar verkopers rekening mee moeten houden als ze gebruik maken van marktplaatsen zijn:

 

Commissie per verkoop

De marktplaats berekent een commissie voor iedere transactie. Dit varieert tussen 5 – 15%, afhankelijk van de marktplaats en de productcategorie. Of het wel of niet gunstiger is dan een Pay-Per-Click-model is afhankelijk van individuele omstandigheden, maar over het algemeen is het betalen van een commissie een veiliger oplossing, omdat de kosten alleen oplopen wanneer het product is verkocht.

 

Naamsbekendheid

Verkopen op Amazon stelt verkopers in staat om voordeel te halen uit de naamsbekendheid en betrouwbaarheid van Amazon. Maar dat gaat ten koste van de eigen naamsbekendheid van de verkoper. Consumenten zien de naam van de verkoper die het product verkoopt, maar omdat de hele transactie wordt gedaan door en op de marktplaats, is het veel minder waarschijnlijk dat ze de naam onthouden.

 

Minder tracking-mogelijkheden

Ondanks dat marktplaatsen vaak iets van statistieken invoegen is het een behoorlijk verschil met wat verkopers kunnen meten op hun eigen website door het gebruik van middelen zoals Google Analytics.

 

Complexer feed management

Een ander belangrijk verschil is dat marktplaatsen een veel complexer en strikter product-upload en goedkeuringsproces hanteren:

  • Er zijn vaak verschillende gegevensformaten voor verschillende gelegenheden (afhankelijk van categorie, eerste of opvolgende upload, update doel etc.);
  • Er is een gelimiteerd aantal productcategorieën dat marktplaatsen accepteren. Voor sommige van de categorieën moeten verkopers een apart verzoek indienen;
  • Verkopers moeten veel meer informatie verstrekken over de producten, verpakking, verzending etc.

 

Affiliate Netwerken

Affiliate netwerken bemiddelen tussen uitgevers en adverteerders. Verkopers (adverteerders) uploaden hun producten naar het platform en website-eigenaren (uitgevers) kunnen dan deze producten vertonen op hun websites. Natuurlijk wordt de gebruiker naar de pagina van de verkoper geleid om de aankoop te doen.

Verkopers betalen een commissie voor iedere verkoop of lead. Deze commissie wordt geïnd door het affiliate netwerk die het deelt met de uitgever. Er is meestal ook een eenmalig toegangstarief en daarnaast een maandelijkse bijdrage voor het gebruik van de dienst. Populaire affiliate netwerken zijn bijvoorbeeld Zanox, Daisycon en Affilinet.

Ik hoop dat dit artikel verduidelijkt welke kanaaltypes er beschikbaar zijn en waarin de verschillen zitten. Als u vragen of opmerkingen heeft, laat u ze dan alstublieft hieronder achter.

New Call-to-action

 

Over DataFeedWatch

DataFeedWatch is een data feed management software die verkopers die gebruik maken van Magento, Shopify, Volusion3DcartBigCommerceWooCommerce, OpenCart, en vele andere eCommerce Platforms in staat stelt om data feeds te creëren voor meer dan 1.000 Online kanalen in meer dan 50 landen. DFW-Analytics  geeft eveneens resultaten weer voor ieder individueel product op ieder kanaal, waarmee verkopers hun RoI sterk kunnen verbeteren door snel onrendabele producten te indentificeren en verwijderen.

Gepubliceerd op: Google Shopping, Marktplaats, Prijsvergelijkers, Product Zoekmachines

Gepubliceerd door René Bisschop

Mijn naam is René Bisschop en ik ben als Country Manager Benelux werkzaam voor DataFeedWatch. Ik ben verantwoordelijk voor het begeleiden van de forse groei van onze organisatie in deze regio. Ik houd me dagelijks bezig met het ondersteunen en adviseren van eRetailers en Online Marketing bureau's op het gebied van Data Feed Management en Feed Marketing. Met mijn zeer ruime ervaring in de online sector en als ondernemer begrijp ik de problematiek van web-winkeliers maar al te goed en heb ik een brede kennis op het gebied van Online Marketing. Ik ben graag bereid mijn kennis te delen en mee te denken, neem daarom gerust eens contact met me op.
Find me on:

Gerelateerde artikelen

Er zijn vier verschillende typen advertentiekanalen die verkopers kunnen gebruiken: zoekmachines, marktplaatsen, prijsvergelijkers en affiliate ...
Er zijn vier verschillende typen advertentiekanalen die verkopers kunnen gebruiken: zoekmachines, marktplaatsen, prijsvergelijkers en affiliate ...
Er zijn vier verschillende typen advertentiekanalen die verkopers kunnen gebruiken: zoekmachines, marktplaatsen, prijsvergelijkers en affiliate ...
Er zijn vier verschillende typen advertentiekanalen die verkopers kunnen gebruiken: zoekmachines, marktplaatsen, prijsvergelijkers en affiliate ...

Deel dit artikel

Aanmelden voor Email Updates